7 färger och vad de är bra för

Blått
Förebygger cancer och håller hjärnan ung.
Blå bär innehåller det kraftiga blå färgpigmentet antocyanin som gör att de blir blå, de blå antocyaninerna finns i plommon, björnbär, båbär, svarta vinbär, blå/gröna vindruvor, rödkål och aubergine

Mörkrött
Motverkar åderförkalkning.
Mörkröda bär innehåller antocyaniner och tanniner som skyddar mot skadliga fria radikaler.
Hallon, jordgubbar, granatäpple och körsbär är några exempel.

Rött
Håller cancer borta och huden ung.
Tomater, vattenmelon och röd grapefrukt innehåller rött lykopenen som ger en härlig röd färg.

Grönt
Halverar risken att drabbas av cancer.
Broccoli, spenat och andra bladgrönsaker innehåller klorofyll som ger dem den härliga färgen.

Brunt
Skyddar mot typ 2-diabetes.
Choklad ger skydd mot fria radikaler.

Gult/Orange
Håller immunförsvaret i toppform.
Innehåller mycket C-vitaminer som skyddar mot fria radikaler, stärker immunförsvaret, reducerar risk för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.
Apelsiner, clementiner, persikor, mangos och aprikoser är några gula/oranga frukter.
Publicerat i Hälsa