Kvinna opererade brösten, blev förståndshandikappad

Hejsan!

Har inte skrivit så mycket denna vecka, det är mycket i skolan just nu..
Tänkte ta upp en sak som var på Uppdrag Granskning i måndags, fallet handlade om Christina;

Christina gjorde en bröstoperation i Polen, med ödesdigra konsekvenser. När det värsta inträffade gick företaget som förmedlat operationen inte längre att få kontakt med. Företaget, med adress i Trelleborg, lanserar sig som ”ett alternativ till svensk sjukvård”. De erbjuder snabb och exklusiv vård och skriver på sin hemsida att ”den som vänder sig till Medica Travel kan alltid känna sig trygg”.


Men Christinas operation skulle få ödesdigra konsekvenser.
Efter ingreppet rullades Christina upp på rummet igen, utan övervakning, och Benny förstod snabbt att något var fel [...] Ingen läkare fanns på plats när larmet gick och i tumultet som uppstod slutade det med att två sköterskor återupplivade Christina [...] Det skulle dröja till sex timmar efter hjärtstoppet innan Christina – djupt medvetslös – körs i ambulans till en akutmottagning tvärs över gatan [...] En utbredd skada på hjärnbarken gör det osannolikt att Christina någonsin kommer att vakna igen.

-  svt.se (läs mer här)

Detta var det som togs upp i det programmet, tycker det var så oerhört tragiskt historia.
Christina hade i många år tänkt operera brösten men bestämde sig till slut i somras att genomföra drömmen men orkade inte vänta på tid i Sverige så hon gick in på en sida som erbjöd svensk sjukvård i Polen med bara någon veckas väntetid.
Hennes blivande man betalade åt henne och hon genomförde operationen men som det står här ovan så vaknade hon aldrig.. Enligt pågående utredning så gav narkosläkaren en för hög dos, detta var bara en av många orsaker till att Christina nu är grovt förståndshandikappad och sannorligt aldrig "vaknar upp igen".

Oerhört tragiskt det som hänt henne och hennes blivande make (de skulle ha gift sig i somras någon gång..)
Jag tycker ändå inte att man ska dra alla Polska läkare över samma kant och säga att alla är dåliga är det är inte alls, detta var bara en läkare som gjorde ett oerhört stort misstag som fick ödestridiga konsekvenser livet ut för denna kvinna som var bara 31 år..

 

Själv skulle jag aldrig plastikoperera mig även om jag anser att mina bröst är små och mina lår är för stora, plastikoperationer kostar pengar och pengar kan man lägga på annat.

 

Om ni inte såg Måndagens Uppdrag Granskning så kan ni se avsnittet på svtplav istället.