För er som älskar kladdkaka och kaffe
Ingredienser
8-10 bitar
150 g Arla® svenskt smör1 dl kakao
2 ägg
3 dl strösocker
2 msk hela kaffebönor
1 tsk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe
2 dl vetemjöl
Garnering:
½ dl chokladbönor eller hackad mörk choklad
Till servering:
2 ½ dl Arla Köket® vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt. Krossa kaffebönorna i en mortel. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Garnera med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna. Servera med vispad grädde.
Visse ser det gott ut? Receptet finns hos Arla.
Att baka och dona tycker jag är ganska kul, när resultatet blir bra i alla fall.
Jag hittade en jättebra sida om mat och bakning som jag rekomenderar :)